Når du foder dine fugle kan det også være spændende selv at lave dine mejsekugler. Her er vores bud hvordan du gør:
Mejsekugler er en populær måde at fodre mejser på om vinteren. De er nemme at lave og kan tilpasses dine egne præferencer.
Ingredienser:
- 250 g smeltet fedtstof, f.eks. margarine, svinefedt eller palmin
- 100 g solsikkefrø
- 100 g hampefrø
- 100 g nødder, f.eks. jordnødder, valnødder eller pekannødder
- 100 g rosiner
- 100 g havregryn
Fremgangsmåde:
- Smelt fedtstoffet i en gryde over svag varme.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og bland godt sammen.
- Hæld massen i en form, f.eks. en springform, og lad den størkne i køleskabet i mindst 1 time.
- Skær mejsekuglerne ud i passende stykker og hæng dem op i træer eller på fuglefoderautomater.
Tips:
- Du kan tilføje andre ingredienser til mejsekuglerne, f.eks. frugt, grøntsager eller tørret frugt.
- Du kan også tilsætte krydderier, f.eks. kanel, kardemomme eller ingefær.
- Hvis du vil lave mejsekugler til fugle, der er mindre end mejser, skal du lave dem mindre.
Opbevaring:
Mejsekugler kan opbevares i køleskabet i op til 2 uger.
Sikkerhed:
Vær opmærksom på, at mejsekugler kan være farlige for børn og kæledyr. Hold dem utilgængelige for børn og kæledyr.
Hvis du mangler en foderring til dine mejsekugler kan du finde dem her: Foderring til mejsekugler