Hvordan anvender man lys/lanterner til hyggebelysning ude?

Hvordan anvender man lys/lanterner til hyggebelysning ude?

Jens Kristensen

At bruge lanterner til hyggebelysning udendørs kan tilføje en varm og indbydende atmosfære til din terrasse, have eller udendørsarrangement. Her er nogle trin til, hvordan du anvender lanterner til hyggebelysning:

 1. Vælg passende lanterner:

  • Vælg lanterner, der passer til din stil og behov. Der findes forskellige typer lanterner, herunder fyrfadslys- eller bloklanterner, papirlanterner, glaslanterner og solcelledrevne lanterner. Du kan også overveje at bruge lanterner i forskellige former, størrelser og farver for variation.
 2. Placer lanterner strategisk:

  • Overvej, hvor du vil placere lanternerne for at opnå den ønskede belysningseffekt. Du kan placere dem på borde, skabe stier, hænge dem i træer eller på pergolaer eller placere dem langs terrassen.
 3. Brug lyskilder:

  • Afhængigt af lanterntypen kan du bruge forskellige lyskilder som fyrfadslys, LED-stearinlys eller små batteridrevne lys. LED-lys er ofte en sikker og holdbar mulighed.
 4. Tænd lanternerne:

  • Tænd lanternerne ved at tænde fyrfadslysene, indstille batteridrevne lys eller aktivere solcellebelysningen, hvis det er relevant.
 5. Skab variation:

  • Brug lanterner med forskellige højder, farver og designs for at skabe en varieret og interessant belysning.
 6. Brug lysdiffusorer:

  • Hvis du vil have et blødt og diffust lys, kan du placere lysdiffusorer som glas eller vokspapir inde i lanternerne for at sprede lyset jævnt.
 7. Tilføj ekstra dekoration:

  • For at give lanternerne en ekstra dekorativ dimension kan du tilføje blomster, blade, grene eller andet naturligt materiale omkring dem.
 8. Sikkerhed:

  • Sørg for, at lanternerne er sikre, og at de ikke udgør en brandfare. Hold dem væk fra letantændelige materialer og overvåg dem, når de er tændt.
 9. Sluk lanternerne efter brug:

  • Når du er færdig med at bruge lanternerne, slukker du dem omhyggeligt for at undgå unødig strømforbrug og for at sikre sikkerheden.
 10. Vedligeholdelse:

  • Sørg for at opbevare dine lanterner korrekt og vedligeholde dem for at forlænge deres levetid. Rengør dem om nødvendigt og opbevar dem på et tørt sted.

Lanterner kan skabe en romantisk og hyggelig atmosfære udendørs og er velegnede til alt fra havefester til afslappende aftener på terrassen. Gennem variation og kreativitet kan du skabe en unik belysningsoplevelse, der passer til dine behov og stemningen, du ønsker at opnå.

Du finder vores produkter til hygge og belysning her: AGRINI